Warning: Declaration of My_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/vhosts/m2o5.nl/httpdocs/wp-content/themes/solid-wp/_admin/functions-menus.php on line 44 Warning: Declaration of My_Walker_Footer::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/vhosts/m2o5.nl/httpdocs/wp-content/themes/solid-wp/_admin/functions-menus.php on line 74 Ontwikkeling Helpmancentrale Groningen - m2o5 Real Estate

Projecten

Ontwikkeling Helpmancentrale Groningen

Titel
Ontwikkeling Helpmancentrale Groningen

Tijdsperiode
1999-2003

Geleverde diensten:

 

Op een gebied van 43 hectare verrijst aan de zuidoostkant van Groningen het Europapark, een nieuwe wijk. In vier kwadranten biedt het Europapark volop mogelijkheden voor wonen, werken, sport (euroborg stadion) en ontspanning. Alles op een steenworp afstand van de binnenstad en perfect bereikbaar.

Op het Europapark stonden van oudsher diverse energiecentrales. Een groot deel van deze gebouwen raakte buiten gebruik en werden eind jaren negentig gesloopt. Het administratiegebouw van de Helpmancentrale en de turbinehal bleven, dankzij adequaat handelen van TEAM 4 Architecten, behouden.

TEAM 4 Architecten (www.team4.nl) is samen met m2o5 Real Estate dit pioniersproject van het Europapark gestart. De Helpmancentrale is een prachtig voorbeeld hoe bestaand industrieel erfgoed nieuw leven kan krijgen van een hoog kwaliteitsniveau. Het karakter van het oorspronkelijke gebouw is behouden gebleven, waarbij aan alle huidige wensen, eisen en kwaliteitsverwachtingen van de gebruikers meervoudig is voldaan.

Tijdens de transformatie zijn authentieke elementen van het gebouw behouden gebleven. Zo is de grote gevelklok aan de voorzijde van het gebouw in ere hersteld waardoor een kernmerkend element behouden is gebleven. Daarnaast zijn de liftschacht, liftcabine, trappen en trapleuning in originele staat hersteld. Zijn originele beton ornamenten behouden en bouwkundige plinten weer op orde gemaakt. Waar mogelijk zijn de originele stalen kozijnen hergebruikt en hersteld.

Ook de originele takelkranen in het gebouw zijn behouden gebleven en spreken het historisch verhaal van dit gebouw in een oogopslag.

Dankzij de ontwikkeling van het administratiegebouw van de Helpmancentrale is ook de turbinehal op het Europapark behouden gebleven. Voor beide objecten was bij aanvang van de ontwikkeling reeds een sloopvergunning verstrekt. Vanuit het perspectief van duurzaamheid is het een groot succes geweest om dit industriële erfgoed te behouden.

m2o5 in het kort

m2o5 is een jonge enthousiaste organisatie die gespecialiseerd is in het vertalen en realiseren van gebruikerswensen tot een passende vastgoedontwikkeling. m2o5 denkt in duurzame totaal concepten waarbij creatie van een inspirerende omgeving voor werken, zorgen, wonen en leven centraal staat.

Of u nu moet herstructureren of nieuwbouw wil plegen, m2o5 biedt de mogelijkheid om alle werkzaamheden bij ons onder te brengen. Op deze wijze maakt u gebruik van alle kennis en disciplines van m2o5 terwijl u zelf en uw organisatie kan blijven focussen op de corebusiness.

Het unieke aan onze bedrijfsopzet is dat kunnen voorzien in de ontwikkeling, advisering, architectendiensten, begeleiding van de uitvoering en het beheer van vastgoed. Op deze wijze is onze betrokkenheid bij het eindproduct optimaal en krijgt u als de belegger, de klant en/of toekomstige gebruiker het beste resultaat.