Warning: Declaration of My_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/vhosts/m2o5.nl/httpdocs/wp-content/themes/solid-wp/_admin/functions-menus.php on line 44 Warning: Declaration of My_Walker_Footer::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/vhosts/m2o5.nl/httpdocs/wp-content/themes/solid-wp/_admin/functions-menus.php on line 74 Ontwikkeling Multifunctionele Solid Europapark - m2o5 Real Estate

Projecten

Ontwikkeling Multifunctionele Solid Europapark

 

Op een gebied van 43 hectare verrijst aan de zuidoostkant van Groningen het Europapark, een nieuwe wijk. In vier gedeelten biedt het Europapark volop mogelijkheden voor wonen, werken, sport en ontspanning. Alles op een steenworp afstand van de binnenstad en perfect bereikbaar. Wat deze vier gedeelten gemeen hebben, is dat wonen en werken gecombineerd worden. Dit betekent dat er op alle momenten van de dag levendigheid is. Daarbij kent elk gedeelte zijn eigen typische karakter. Jongerenhuisvesting is daarop een mooie aanvulling.

Het Europapark kenmerkt zich door de diversiteit van gebruikers. In de huidige gebouwen in het gebied zijn functies als wonen en werken nog altijd fysiek gescheiden in meerdere gebouwen. Bij de ontwikkeling van de Multifunctionele Solid zal juist de dynamiek van jongerenhuisvesting gecombineerd worden met werken in één gebouw. Kenmerk van een Solid is dat verschillende vormen van wonen, werken en recreëren op termijn flexibel ingepast kunnen worden.

Het plan bevindt zich in het centrum van het Europapark op de kruising van het Winschoterdiep en de Boumaboulevard. De karakteristieke Kolenmuur van de oude energiecentrale is integraal onderdeel van het gebouw. Totale hoogte van het bouwblok is 5 bouwlagen en bestaat uit een commerciële plint op de begane grond met daarboven 132 studio’s voor jongeren die wooncorporatie Lefier gaat verhuren.

In de plint van het gebouw komt een hoogwaardige kantoorfunctie. De bijzondere verdiepingsmaat (maximaal 6 metervrije hoogte), maakt de ruimtelijke beleving en transparantie in het gebouw sterk. De woningen in de bovenste vier bouwlagen aan de Winschoterdiepzijde kragen uit over de kolenmuur, waardoor de sfeer van de locatie sterker wordt.

Doelgroep

In de Multifunctionele Solid ga je als jonge Stadjer wonen als je al wat verder in je studie bent of net bent afgestudeerd. Na een periode van samen wonen met anderen, heb je nu vooral behoefte aan alles voor jezelf, maar wel betaalbaar. Je eigen badkamer, toilet en keuken. Geen gedoe meer over schoonmaakroosters en volle keukens. Het enige wat nog gedeeld wordt met de andere studio’s op jouw gang is de wasmachineruimte en de fietsenberging. Bovendien is er op het dak een groot terras, waar alle huurders gebruik van kunnen maken.

De studio’s bestaan uit een woon-/slaapkamer met een open, compacte keuken. Elke studio heeft een eigen badkamer met toilet. De woon-/slaapkamer is een vrij indeelbare ruimte van circa 3.4 x5.8 m. Hierin zijn diverse woonopstellingen mogelijk. Wie al bekend is met de locatie weet dat je met de fiets zo in het centrum zit. Via de nieuwe fietstunnel die het Europapark en de Meeuwerderweg met elkaar verbinden zit je zo in de Oosterpoort. Supermarkt, trein, sportvoorzieningen en bioscoop vind je direct om de hoek. Een perfecte plek om te wonen!

Planning

Op 27 maart 2013 hebben m2o5 Real Estate en Lefier een koopovereenkomst getekend voor deze duurzame ontwikkeling. m2o5 Real Estate zal de studio’s turnkey leveren aan de wooncorporatie Lefier met een verwachte oplevering in het derde kwartaal 2014.

Meer informatie? Neem contact op!

Webcam bouw Hete Kolen

Ontwikkeling Multifunctionele Solid Europapark. Combineert de dynamiek van jongerenhuisvesting en een kantoorfunctie in één gebouw. Naar groter beeld >>>

Webcam Bouw Hete Kolen

 

Download afbeelding in hoge resolutie

Rolverdeling betrokken partijen
m2o5 Real Estate is risicodragend ontwikkelaar
Lefier is afnemer van de 132 wooneenheden
Team 4 Architecten is project architect
Van der Weele engineert de klimaatinstallaties
Grontmij is hoofdconstructeur
Geveke Bouw is bouwkundig uitvoerder
BAM Techniek is installatietechnisch uitvoerder

Programma
132 studio’s à 28 m2, 20 studio’s eigen buitenruimte
Collectief gedeeld dakterras t.b.v. de studio’s
+/- 1150 m2 verhuurbare kantoorruimte

Concept planning ontwikkeling
2e kwartaal 2013                |  Start bouw
3e kwartaal 2014                |  Oplevering
3e kwartaal 2014                |  Ingebruikname

m2o5 Real Estate
Bel ons – 050 789 01 50
Mail ons – info@m2o5.nl
Contactpersoon/ontwikkelaar:
Tjalling thoe Schwartzenberg en Hohenlansberg

Wooncorporatie Lefier
Bel ons – 050 369 36 93
Mail ons – stadgroningen@lefier.nl
Contactpersoon – Bert Klinkenberg

 

m2o5 in het kort

m2o5 is een jonge enthousiaste organisatie die gespecialiseerd is in het vertalen en realiseren van gebruikerswensen tot een passende vastgoedontwikkeling. m2o5 denkt in duurzame totaal concepten waarbij creatie van een inspirerende omgeving voor werken, zorgen, wonen en leven centraal staat.

Of u nu moet herstructureren of nieuwbouw wil plegen, m2o5 biedt de mogelijkheid om alle werkzaamheden bij ons onder te brengen. Op deze wijze maakt u gebruik van alle kennis en disciplines van m2o5 terwijl u zelf en uw organisatie kan blijven focussen op de corebusiness.

Het unieke aan onze bedrijfsopzet is dat kunnen voorzien in de ontwikkeling, advisering, architectendiensten, begeleiding van de uitvoering en het beheer van vastgoed. Op deze wijze is onze betrokkenheid bij het eindproduct optimaal en krijgt u als de belegger, de klant en/of toekomstige gebruiker het beste resultaat.